Stormvaste paraplu senz˚
Altijd leuk, zo’n verhaal. Een techniekstudent in Delft, Gerwin Hoogendoorn, bedenkt dat de paraplu beter kan, dat wil zeggen, stormvaster. Hij besluit zijn afstudeerproject te wijden aan de verbetering van de paraplu en ontwerpt een nieuwe paraplu die bestand is tegen de zwaarste omstandigheden: windstoten tot wel 100km/u! De senz˚, want daarover hebben we het hier, blijkt al snel een echte hit. Gerwin ziet de potentie van zijn ontwikkeling en haalt twee vrienden zij zijn project. Terecht, want de senz˚ wordt op de markt ontvangen met een uhhh… stormachtig applaus. De eerste 10.000 exemplaren waren in negen dagen uitverkocht!
Stormvast én prijswinnend paraplu ontwerp
De senz˚ werkt niet alleen als een tiet met tegenwind, hij ziet er ook nog eens goed uit. Het is een coole plu. Dat vonden ook de grote designjury’s overal ter wereld, want de aerodynamische paraplu kreeg bijna alle grote designprijzen: – red dot design award, iF design award (Goud), IDEA award (Goud), Good Design Award, Observeur Design Award (Star), Dutch Design Award en ga zo maar door. Het jonge bedrijf timmert wereldwijd aan de weg en is nu actief in West-Europa, Noord-Amerika en Azië. De fraaie senz˚ paraplus zijn online te koop via de site van senz˚ zelf.
Omgekeerd klappende paraplu Kazbrella
Je zou denken, met een suffe naam als Kazbrella kan het niet veel worden, maar deze paraplu bewijst dat je met een goed product ook de grootste marketingmissers kunt overleven. De Kazbrella is net zo revolutionair als de senz˚, met dien verstande dat deze paraplu ook volledig breekt met de oude paraplu-wetten. Dit keer gaat het echter niet om de vorm van het scherm, maar om het klapmechanisme. Een systeem dat al sinds mensenheugenis werkt (je trekt de paraplu naar je toe en de baleinen klappen ook naar je toe) blijkt ineens suf en ouderwets. Bij de Kazbrella trek je óók het midden van de paraplus naar je toe, maar de baleinen klappen van je weg!
Binnenstebuiten, dus altijd droog
Belangrijk voordeel van deze klapwijze is dat de natte buitenkant van e paraplu naar binnen geklapt wordt. Als je de paraplus vervolgens oprolt en dichtbindt, blijft het water er netjes in.
Altijd van je af klappen!
Tweede – minstens zo belangrijke – voordeel is de ruimtewinst. De paraplu gaat van je af, waardoor je hem ook in kleine ruimten boven je hoofd kunt in- en uitklappen. De video’s op de site van Kazbrella spreken boekdelen.
Allebei topuitvindingen, dus uhhh… wanneer krijgen we een Kazsenz˚???